وضعیت محصولات الکترونیکی خراب شده

وب­سایت حفاظت از محیط زیست اعلام کرده است که در سال 2014، بیش از 720 ملیون محصول الکترونیکی دست دوم فروخته شده و حدود 3.36 ملیون تن وسایل الکترونیکی بدون استفاده در کشور آمریکا رها شده­اند. مجمع اقتصاد جهانی اعلام کرده است که در سال 2019  میزان محصولات الکترونیکی بلااستفاده به میزان پنجاه ملیون تن رسیده است اما جامعه فقط حدود 20% از این زباله­ها را مورد استفاده­ی مجدد قرار داده است و در مورد اینکه برای مابقی وسایل الکترونیکی رها شده چه اتفاقی افتاده است اطلاعات بسیار  کمی وجود دارد. در واقع احتمال این وجود دارد که این وسایل به محل نگهداری زباله­ها انتقال یافته­اند و یا اینکه در شرایط بسیار بدی زیر زمین دفن شده­اند. وب ­سایت حفاظت از محیط زیست اعلام کرده است که در سال 2014، بیش از 720 میلیون محصول الکترونیکی دست دوم فروخته شده و حدود 3.36 ملیون تن وسایل الکترونیکی بدون استفاده در کشور آمریکا رها شده­اند. مجمع اقتصاد جهانی اعلام کرده است که در سال 2019  میزان محصولات الکترونیکی بلااستفاده به میزان پنجاه ملیون تن رسیده است اما جامعه فقط حدود 20% از این زباله­ها را مورد استفاده­ی مجدد قرار داده است و در مورد اینکه برای مابقی وسایل الکترونیکی رها شده چه اتفاقی افتاده است اطلاعات بسیار  کمی وجود دارد. در واقع احتمال این وجود دارد که این وسایل به محل نگهداری زباله­ها انتقال یافته­اند و یا اینکه در شرایط بسیار بدی زیر زمین دفن شده­اند.

قوانین بازیافت وسایل الکترونیکی از یک دولت به دولت دیگر متفاوت است. مثلا در نیویورک مسئولیت بازیافت وسایل الکترونیکی استفاده شده برعهده­ی تولیدکننده قرار دارد و این دولت در مقابل دریافت وسایل الکترونیکی مصرف شده، به مصرف­کننده پول پرداخت می ­کنند که البته باید هم به همین صورت باشد.

در این میان دو کمپانی بزرگ اپل و سامسونگ نیز نقش پررنگی در بازیافت محصولاتشان دارند. بطوری که اپل متعهد شده که در آینده 100% از محصولات مصرف­ شده­ی خود را مورد بازیافت قرار دهد و قرار است در آینده­ای نزدیک محصولات بلااستفاده­ ی کمپانی خود را برای بازیافت از مصرف­ کنندگان خریداری نماید. که البته در مقابل این کمپانی قرار است فناوری­های جدیدتری را وارد محصولات جدید خود کند که این موضوع نیز سبب بیشتر شدن میزان ضایعات محصولات الکترونیکی خواهد شد.

اما سامسونگ اعلام کرده است که باتری­ های خراب­ شده­ ی محصولاتش غیر قابل بازیافت است و این نشان­ می ­دهد سامسونگ نسبت به بازیافت محصولاتش قوانین سخت­گیرانه­تری دارد.

 

منبع : E-Wasted on the Way نوشته شده توسط Rebecca Day

 

 

 

پیگیری اخبار