چشم انداز ماه سپتامبر

نسبت به گذشته اقتصاد روند نزولی را در پیش گرفته و وضعیت این روند در آینده نیز سخت ­تر خواهد شد.

در ایاالت متحده، کاهش موارد ابتلا به ویروس COVID-19 سبب کاهش عدم قطعیت نیز شده و همزمان با این موضوع، روند تولید دوباره از سر گرفته شده است. اگرچه نسبت به ابتدای سال، انتظارات مردم از روند تولید و خدمت­ رسانی دولت کمتر شده است اما با این وجود، نگرانی آنها برای مابقی سال 2020 کاهش یافته است.

در ایالت متحده، وضعیت عدم قطعیت ناشی از ویروس COVID-19 ، بر انتخابات نوامبر، بر سرمایه­ گذاری­ های شغلی و بر بسیاری از عادات تجاری مردم نیز تاثیر گذار بوده است.

در اروپا نیز، سخت­گیری نسبت به قانون "درخانه بمانیم" نیز کمتر شده و از آنجایی که مردم عادی شروع به بازگشت به زندگی نرمال خود کرده ­اند، مشاغل تجاری هم از سر گرفته شده ­اند. اما افزایش ابتلا به COVID-19 می­ تواند این بازگشت به زندگی عادی را دوباره محدود سازد. سازمان همکاری­ های بین­ المللی (OECD) افق دید خود را نسبت به اقتصاد سال 2020 گسترش داده است. اخیرا این سازمان بیان کرده است که اقتصاد جهانی به میزان 4.5 درصد کاهش پیدا کرده که البته این مقدار نسبت به پیش­بینی که در ماه ژوئن شده بود، حدود شش درصد کمتر بود که این موضوع نکته ی بسیار قابل توجهی است. با این که نسبت به پیش­بینی ماه ژوئن عملکرد اقتصاد بهتر بوده است اما با این حال، وضعیت اقتصاد مناسب نیست.

در حل حاضر، اقتصاد بسیار حساس بوده و هرگونه اشتباه سیاسی بر آن تاثیر گذار خواهد بود. در ایالت متحده بحث اضافه کردن محرک­ های مالی و بروز رفتارهای اقتصادی سنجیده و محتاطانه پیش کشیده شده است.

با توجه به وضعیت پولی حال حاضر، واحد پولی یورو نسبت به دلار در حال افزایش است که این سبب تقویت صادرات آمریکا شده است اما همزمان با اینکه تولیدکنندگان اروپا در تلاشند نرخ بهره را بالا ببرند به صادرات این کشور کم کم صدمه وارد خواهد شد.  

هم در اروپا و هم در ایالت متحده، افزایش روند تولید سبب شد که بخش قابل توجهی از زمین­ه ها که در دوران شیوع کرونا از بین رفته بودند احیا شوند ولی بازهم با این حال وضعیت این زمین­ه ها به دوران قبل از خود نرسیده است. همان طور که گفته شد، تولید در حال گسترش است اما با این حال تولیدکنندگان سعی می کنند محتاط بوده و در شرایطی که تقاضا غیرقطعی بوده در تلاش هستند قیمت ها را بواسطه نگرفتن نیروهای جدید، گسترش ندادن اشتغال و محدود نگه داشتن سرمایه­ گذاری­ ها، ثابت نگه دارند.

با این حال ، با کاهش سرعت رشد ، احتمالاً شاهد واگرایی در بخش های مختلف خواهیم بود به نظر می رسد صنعت الکترونیک مطلوب ترین شرایط را در برابر همه­ گیری این ویروس پشت سر گذاشته است.  

در حالی که بازارهای پایین دستی صنعت الکترونیک نسبت به ابتدای همه ­گیری در حال بهبود هستند، اما بازهم شماری از آنها علائم کندی رشد را نشان می دهند. به عنوان مثال، صنعت خودرو تحت تأثیر این همه گیری قرار گرفت اما به سرعت بهبود یافت.

 

منبع :  IPC Releases September Outlook Report

 

 

 

پیگیری اخبار