استفاده از تکنیک چاپ سه بعدی برای تولید مواد رسانا

سوار شدن تجهیزات به صورت لایه به لایه و استفاده از مواد اضافه، به عنوان پروسه­ای برای ساخت تجهیزات سه بعدی استفاده می شود. این فناوری به عنوان چاپ سه ­بعدی شناخته می شود و در حال حاضر فضای جدیدی را برای تولید تجهیزات الکترونیکی فراهم نموده است. این فناوری مورد استقبال بخش­های مختلف صنعت از جمله صنعت خودرو، جواهرسازی، صنعت هواپیما و صنایع پزشکی قرار گرفته است.

اجزای الکترونیکی فعال به هرگونه اجزای الکترونیکی یا دستگاهی گفته می شود که قادر به کنترل و تقویت جریان بارهای الکتریکی هستند یا به عبارتی دیگر می توانند تولید نیرو کنند. نمونه هایی از قطعات الکترونیکی فعال ترانزیستورها، یکسوسازهای کنترل شده با سیلیکون، دیودها، لامپ­های LED،  تقویت کننده­ ها، باتری ها و غیره هستند.

ساخت این نوع قطعات مبتنی بر فرایندهای فوتولیتوگرافی بوده و در مقایسه با سایر قطعات محدودیت­هایی از جمله پیچیدگی زیاد، هزینه­ ی بالا، تست­های شیمیایی خطرناک دارند. بنابراین محققان بدنبال روش­هایی جایگزین برای طراحی و تولید این نوع قطعات هستند.

یکی از امیدوار کننده ترین روش­ها، روش چاپ سه بعدی (MA) است که نظر ضایعات، گلوگاه زمان و هزینه راه اندازی در مقایسه با سایر روش­ها بهتر به نظر می رسد. اما با این وجود پیشرفت در حوزه­ ی چاپ سه­ بعدی (MA) هنوز به حدی نرسیده است که به به طور متداول از این روش استفاده شود.

 

متن کامل مقاله : researchgate

 

 

 

 

 

پیگیری اخبار