پوشش سیلیکونی برای حفاظت برد مدارچاپی در لوازم الکترونیکی

تقریبا در ساخت تمامی دستگاه ­های الکترونیکی از بردهای مدارچاپی استفاده میشود. اما چالشی که جدیدا صنایع تولید برد با آن مواجه شده است، تغییرات پیوسته ­ی کره ­ی زمین از جمله گرمای کره ­ی زمین و ... میباشد. به همین خاطر استفاده از دستگاه ­های اسپری پنوماتیک در تولید برد مدار چاپی بسیار حیاتی می­ باشد که باعث می­ شود از لایه­ های درونی و  بیرونی بردهای مدار چاپی و همچنین از ساختار فیزیکی آنها محافظت شود. اما لازم به ذکر است این عملیات بر انتن­های RF و سایر قطعات و پردازنده های حساس بردهای مدار چاپی اعمال نمی­ شود. برخی از قطعات و اجزای برد مدار چاپی نیاز به استفاده از حلال ها و یکسری مواد شیمیایی دارند که البته این مواد ممکن است حاوی ترکیبات آلی فرار (VOC) بوده و درنهایت بر عمر قطعه تاثیر منفی بگذارد.  

طراحی و ساخت برد مدار چاپی

شایع­ترین دلایل برای از کار افتادن بردهای مدار چاپی، گردوغبار و رطوبت می باشد. بدین صورت که اگر برد مدار چاپی دچار رطوبت شود، احتمال خوردگی وجود داشته  و ممکن است خاصیت الکترومغناتیسی بین هادی­ها  (ECM) از بین برود.  از طرف دیگر آلوده شدن سطح برد مدار چاپی هم عامل دیگری است که سبب خوردگی و نشت جریان می شود که این موضوع می­تواند بر عملکرد اجزای الکترونیکی اکثر دستگاه­هایی از جمله خودرو، تلفن همراه و .. که در حال جا به جایی بوده و ممکن است دچار الودگی و یا رطوبت شوند، مشکل زا باشد. به همین خاطر  نیاز است بردهایی طراحی و تولید شده تا نسبت به رطوبت و الودگی، حساسیت کمتری نشان دهند. انتخاب مناسب پوشش مناسب و کاربرد مناسب می­ تواند این خطرات و سایر خطرات را کاهش دهد ، اما استفاده از محصولاتی که هم از فن آوری های فعلی و هم از طرح های نوظهور پشتیبانی می­کنند بسیار مهم است. از جمله راهکارهایی که جدیدا پیشنهاد شده است استفاده از پوشش سیلیکون می­ باشد. این پوشش، محافظتی برای سطح برد مدار چاپی بوده و عملکردی مانند دیوار و سد در برابر عوامل خارجی دارد. 

 

با این حال این پوشش­ها ممکن است سطح بالایی از گرما را تولید کند که سبب کاهش عمر برد مدار چاپی و اجزای آن شود. که بدین منظور برای جلوگیری از تولید بیش از حد گرما می­ توان از پوشش­های سیلیکونی با ترکیبات شیمیایی خاص استفاده نمود.

 

انتخاب پوشش متناسب برد مدار چاپی

ترکیبات شیمیایی خاصی برای این پوشش­ها آزمایش و پیشنهاد شده است. از جمله پوشش های آکریلیک ، یورتان ، پلی اورتان ، اپوکسی و پارلین که در ادامه  مزایا و معایب این ترکیبات توضیح داده خواهد شد. به عنوان مثال، رزین های اکریلیک مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند اما در برابر دما خیلی سریع واکنش نشان می­دهند. رزین های اورتان و پلی اورتان سخت و مقاوم در برابر سایش هستند اما از نظر شیمیایی ترکیبات خاصی داشته و برای محیط زیست بسیار مضر بشمار می­آیند. رزین های اپوکسی مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند اما به دلیلی سخت بودن به مرور زمان دچار لایه ­برداری می­شوند. در مقابل، سیلیکون ها ترکیبات متعادل و مناسبی هستند. این ترکیبات  در برابر مواد شیمیایی، رطوبت و آلودگی مقاومت کرده، انعطاف­پذیر بوده  و مناسب برای تولید با بازده بالا هستند. پایداری هیدرولیتی بالایی داشته و جذب رطوبت بسیار بالایی دارند و از طرف دیگر هم کمتر دچار لایه­برداری می­شوند.

 

منبع eetimes